Veelgestelde Vragen

Om mee te gaan op een tour met ons, hoef je geen ervaren zeiler te zijn. Zelfs als je nog nooit gevaren hebt, ben je meer dan welkom. Onze tours zijn ideaal om het zeilen te ontdekken.

Je kan best steeds goede winddichte kledij meebrengen, ook in de zomer, gezien het aan boord al eens kan waaien. Ook neem je best sportieve schoenen mee met niet markerende zolen.

Met mooi weer kan je ook best zonnecrème meenemen, en een badpak. Neem ook steeds reservekledij mee, voor het geval je nat zou worden onderweg. Geen zorgen, je zal niets vergeten, voor vertrek bezorgen we jou onze checklist voor subliem zeilplezier.

Bij subliem krijg je een goed weer garantie. Enkele dagen voor vertrek krijg je van ons een berichtje met de weersvoorspelling. Als het slecht weer is kunnen we in samenspraak ofwel een nieuw moment prikken, ofwel annuleren we zonder kosten. Desgevallend kunnen we ook een alternatief programma voorzien van leuke dingen die je kan doen in Zeeland als zeilen niet mogelijk is, zo haal je steeds het meeste uit je trip.

Onze crew ontvangt je steeds met een ontbijtje voor we vertrekken. Daarnaast kunnen we afhankelijk van het weer ’s middags aan boord lunchen, of aan land. Dit is helemaal naar jouw keuze. Ook de nodige dranken zijn steeds voorzien. 

Naast het fijn vertoeven op het water, kan je aan boord veel beleven. Je kan mee helpen met het trimmen van de zeilen, de koers helpen uitstippelen en zelf sturen. Natuurlijk kan je ook gewoon genieten van de rust en ontspanning op het water.

Hoewel je na één dag geen doorwinterd zeiler kan zijn, kan een dagje op het water wel dé perfecte introductie zijn tot het zeilen en wat er allemaal bijhoort.  Je krijgt de kans om zelf actief mee te helpen met het zeilen, navigeren en sturen, zo krijg je zeker de smaak te pakken.

Afhankelijk van waar we gaan zeilen, is zwemmen zeker mogelijk als het weer het toelaat. Als je graag wil zwemmen, laat ons dit dan zeker weten, dan houden we daar graag rekening mee.

Met onze citytour houden we ’s middags halt in een stadje naar jouw keuze: Zierikzee of Veere. Daar is het zeker fijn om te kunnen shoppen. Met subliem geloven we in het aanbieden van variatie tussen zeilen en andere belevenissen. Zo doen we ons uiterste best om iedere deelnemer een fijne dag te bezorgen.

Zeeziekte wordt veroorzaakt door de golven op zee. Vermits we zeilen op de Oosterschelde is daar dus geen golfslag en hoef je niet bang te zijn om zeeziek te worden, tenzij je misschien een stevige kater hebt.

In elke jachthaven van vertrek voorzien we steeds een goede parking kort bij het jacht.

In elke jachthaven zijn toilet en douches voorzien. Ook aan boord van onze jachten is steeds een toilet voorzien.